Re: Skelbiamas visuotinis 2017m LŠLTA narių susirinkimas
Arle rašė:
Problema zmoniu mastyme, nes daugumos klausimas pries stojant ka as gausiu istojus i kluba,visi galvoja apie kazkokia nauda sau. O Asociacijos tikslas gi suburti bendramincius kurie pades vikdyti asociacijos tikslus (ne savo asmeninius) ir klausimas turetu skambeti kuo as galiu buti naudingas ir ar galesiu buti naudingas asociacijai...
Kaip tai gražiai beskambėtų...dėja veikla iš idėjos prie nieko gero nepriveda, apie tai byloja net istorijos vadovėliai.
Žmogus jau toks sutvėrimas, už betkokį veiksmą tikisi kažkokio atlygio.
Gal aš jau visai supuvęs savo logika, bet prisipažinsiu- asociacijos narys,šios ar kitos, esu tik iš išskaičiavimo ir juo būsiu kol tai bus naudinga MAN, duosiu kažką jai tik tuo atveju jei už tai gausiu grąžos (nebūtinai kažko apčiuopiamo ir materialaus). . Veikla iš idėjos manęs nežavi.
Kitaip- kam maitinti karvę kuri pieno neduoda?
Ką mes matom dabar statant į pirmą planą idėjines vertybes? Ogi žmonės bijo ir žodį leptelt forume ar gyvai, nes tuoj bus apdalinti viešaisiais darbais ir primintos jų pareigos.Niekas, arba beveik niekas, nenori neapmokamų viršvalandžių.
Man atrodo,norint kažką pakeisti, reikia ne žmones bandyt kesiti ar jų mąstymą, o įstatus pritraukt prie žmonių poreikių.
Nesakau kad asociacija turi pradėt mokėt atlyginimą jai dirbantiems nariams,turbūt ji ir nebūtų tam pajėgi, bet kaip minimum reikalinga privilegijų sistema už atliktus darbus. Kad žmonės eitų trasų statyt ir tvarkyt su malonumu o ne sukandę dantis....
Va tada žiūrėk ir karvė pradės pieno duot.